Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

298363108_2180545878785160_4191516095172406912_n
Από την Παρασκευή 5 Αυγούστου έως την Δευτέρα 8 Αυγούστου χορευτές, χορεύτριες και φίλοι του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο επιβλητικό Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου για να παρακολουθήσουν την Αρχαία Τραγωδία ‘Αντιγόνη’ του Σοφοκλή να επισκεφθούν το Ναύπλιο, που η μοναδική ομορφιά του και η καίρια γεωγραφική θέση του δικαιολογεί γιατί αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, και να απολαύσουν το μπάνιο τους στα υπέροχα νερά του Τολού ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Αργολίδας.
Την Κυριακή 7 Αυγούστου δύο χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας, μαζί με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους, συμμετείχαν σε μουσικοχορευτική παράσταση με αναφορά στην αγάπη και τον έρωτα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ανοιχτό Θέατρο της Αρχαίας Κορίνθου, πολιτιστική πρωτεύουσα του Δήμου Κορινθίων, στα πλαίσια των προφεστιβαλικων εκδηλώσεων του 1ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αρχαίας Κορίνθου “Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ”.
Είκοσι χορευτές και χορεύτριες του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές της Βέροιας, του Ρουμλουκιού, της Επισκοπής, της Πυλαίας και της Λητής εντυπωσίασαν και απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα από το πολυπληθές κοινό, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας χορούς της Βέροιας και της ευρύτερης Μακεδονικής Γης.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο “ Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΩΝ” Αρχαίας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΚΕ.Π.Α.Π.) του Δήμου Κορινθίων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Αθηνά Κόρκα, ο πρόεδρος της ΚΕ.Π.Α.Π. Κορίνθου κ. Θεμιστοκλής Κουτσογκίλας ,δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι παρατάξεων, φορέων, συλλόγων της πόλης και πλήθος δημοτών.
Ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση να παρευρεθεί το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, με την ενεργή μάλιστα συμμετοχή του, σε ένα τόπο που τον συνδέει με τη Βέροια ο Απόστολος Παύλος, καθώς μεταξύ των περιοχών που επισκέφθηκε γα τη διάδοση του Χριστιανισμού ήταν και η Κόρινθος.
Η Πρόεδρος, κ. Έλλη Μάλαμα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στις χορευτικές ομάδες του, τα μέλη και τους φίλους του που εδώ και χρόνια στηρίζουν έμπρακτα και με τη συνεχή παρουσία τους κάθε δράση του.
Τέλος, το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας θέλει να συγχαρεί την κ. Ζωή Βεσυροπούλου, δασκάλα των χορευτικών ομάδων που συμμετείχαν στην προαναφερμένη παράσταση, για την άψογη παρουσία τους.