Οικοτεχνία

Η Εφορία Οικοτεχνίας φροντίζει για την καταγραφή, διατήρηση και ενδυνάμωση των εθνικών παραδοσιακών τεχνών(πλεκτική, κεντητική, ραπτική, υφαντική κ.λ.π.) και συνεισφέρει στην οικονομική\ηθική στήριξη της γυναίκας, προσφέροντάς της βασικές δεξιότητες.

Ξεκίνησε με μια μικρή ομάδα μελών του Λ.Ε.Β., με σκοπό την παραγωγή αντικειμένων για την παράλληλη(πετυχημένη και κερδοφόρα) δράση του BAZAAR
στο Παιδικό Φεστιβάλ του Λ.Ε.Β.(2018). Την επόμενη Ακαδημαϊκή χρονιά(2018-2019) εγκρίθηκε από το Δ.Σ. η λειτουργία Εφορίας Οικοτεχνίας, με πρώτο τμήμα τη νεοσύστατη ομάδα της πλεκτικής, δασκάλα μέλος του Λ.Ε.Β. και χώρο συναντήσεων την Ιματιοθήκη. Η παραγωγή του τμήματος ενίσχυσε το Λ.Ε.Β., προσφέροντας αντικείμενα που δωρήθηκαν σε πολλές και διάφορες εκδηλώσεις.

Η πανδημία και οι υγειονομικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τα έτη 2020-2022 δυσκόλεψαν τη λειτουργία του τμήματος. Εκτός από το τμήμα της Πλεκτικής υπάρχει η δυναμική της οργάνωσης και λειτουργίας και άλλων τμημάτων, παραδοσιακών (κεντητικής, υφαντικής, αγιογραφίας,ραπτικής) αλλά και σύγχρονων τεχνικών(ντεκουπάζ, μακραμέ, ανακύκλωση υλικών) καθώς και επιδιόρθωσης\κατασκευής εθνικών ενδυμασιών.