Πολιτιστική εκδρομή στην Αθήνα από το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας

319013660_1167776054102223_396870106937839537_n
Πολιτιστική εκδρομή στην Αθήνα από το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας
Εκδρομή στην Αθήνα για τα μέλη και τους φίλους του, γεμάτη με νότες πολιτισμού, διοργάνωσε το τριήμερο 16-18 Δεκεμβρίου το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας με το Vergina Travel .
Οι εκδρομείς αρχικά επισκέφθηκαν το Μουσείο Μπενάκη όπου ξεναγήθηκαν στην ιδιαίτερα σημαντική έκθεση «Μικρά Ασία: Λάμψη-Καταστροφή-Ξεριζωμός-Δημιουργία» με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Την επόμενη ημέρα οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Βουλή των Ελλήνων, όπου τους καλωσόρισε ο Βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, με τη συμβολή και παρουσία του οποίου, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου και στην Έκθεση «Σήκω ψυχή μου» του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, αφιερωμένη στην επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή καθώς και στην αίθουσα «Τροπαιων και Υπασπιστων» όπου εντυπωσιάστηκαν από τους μακρόχρονους αγώνες των Ελλήνων για την ανεξαρτησία τους.
Επίσης από τα θεωρεία της Βουλής παρακολούθησαν το κοινοβουλευτικό έργο και προσφωνήθηκαν από τον προεδρεύοντα της Βουλής κ.Ν. Κακλαμάνη.
Μέρος των εκδρομέων συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Α. Βεσυρόπουλο ο οποίος παραβρίσκονταν στη Βουλή για τη συζήτηση του προϋπολογισμού.
Ακολούθησε κέρασμα από τον βουλευτή κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη στο ίδρυμα Θεοχαράκη.
Στη συνέχεια, τα μέλη και οι φιλοι του Λυκείου περιηγήθηκαν στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών και στο πανέμορφο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με συνοδεία ξεναγού, καταλήγοντας το απόγευμα στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο κέντρο πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, όπου και θαύμασαν την Εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδος.
Την τελευταία ημέρα οι συνταξιδιώτες απόλαυσαν έναν ηλιόλουστο περίπατο στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από την μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Οι εμπειρίες γνώσης και οι ευκαιρίες για ψυχαγωγία ήταν πολλές. Ακόμη περισσότερες όμως ήταν οι δυνατότητες για σύσφιξη των κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των μελών και των φίλων του Λυκείου που συμμετείχαν στην όμορφη αυτή εκδρομή και επέστρεψαν γεμάτοι υπέροχες εντυπώσεις και την υπόσχεση για νέες αποδράσεις από την καθημερινότητα!