Δράση στην Πάργα και τα Σύβοτα

350949418_1206354104096408_2861903570372219071_n
Άλλη μια πετυχημένη δράση του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, αυτή τη φορά στην Πάργα και τα Σύβοτα, στα πλαίσια της ψυχαγωγίας και της απόλαυσης της ανοιξιάτικης φύσης της Ηπείρου.
Νωρίς το πρωί το τουριστικό λεωφορείο του πρακτορείου ‘’Vergina travel’’,
με οδηγό τον κ. Απόστολο Εμμανουηλίδη, ξεκίνησε από την ‘’Ελιά ‘’ με κατεύθυνση τα Γρεβενά διασχίζοντας την ‘’Εγνατία’’ οδό. Οι καιρικές συνθήκες ήσαν θαυμάσιες γεγονός που επηρέασε θετικά την ψυχολογία των εκδρομέων.
Η πρώτη στάση για καφέ έξω από την πόλη των Γρεβενών συνδυάστηκε με προσφορά πίτας από τις κυρίες του Λυκείου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη (έκπληξη) στις πηγές του Αχέροντα ποταμού που η Ελληνική μυθολογία μας θυμίζει ότι από εκεί περνούσαν οι ψυχές των θνητών για τον Άδη.
Η παραμονή μας δίπλα στα ορμητικά ρηχά νερά του ρηχού ποταμού και η απόλαυση του δεύτερου καφέ με γλυκό που προσφέρθηκε έγινε
με παρακολούθηση ‘’ραφτινκ’’ που πραγματοποιήθηκε από μικρούς ως επί το πλείστον επισκέπτες, στην απείρου κάλους περιοχή του ποταμού.
Στη συνέχεια και μετά από μιας ώρας ταξίδι χαρήκαμε για δύο ώρες περίπου την γραφική Πάργα . Πολλοί από τους εκδρομείς απόλαυσαν στην παραλία το ούζο τους με θαλασσινούς μεζέδες.
Τις μεταμεσημβρινές ώρες το γεύμα των εκδρομέων και ο περίπατος στα υπέροχα Σύβοτα σφράγισε την ημερήσια εκδρομή που έκλεισε με ένα γρήγορο πέρασμα από το ιστορικό Μέτσοβο.
Αργά το βράδυ η επιστροφή στη Βέροια άφησε τις ωραιότερες αναμνήσεις σε όλους τους εκδρομείς.
Θερμές ευχαριστίες σε όλες και όλους που συμμετείχαν στην ωραία εκδρομή.
Το Δ.Σ.