Κοπή Βασιλόπιτας

FB_IMG_1704964800051
Η παραδοσιακή ορχήστρα των χάλκινων πνευστών “Χρυσοδάκτυλοι”, είναι μια παρέα μουσικών που ιδρύθηκε το 1981 και εδρεύει στην Έδεσσα. Παίζουν κεφάτους χορούς του γλεντιού και των Αποκριών και νοσταλγικά τραγούδια, που τα είχαν μάθει από οργανοπαίχτες σε μπάντες πνευστών, που υπήρχαν από τις αρχές του αιώνα στην δυτική και στην κεντρική Μακεδονία.
Οι Χρυσοδάκτυλοι αποτελούνται από τον κλαρινίστα Πέτρο Αγανάκη που είναι και γεωργός, τον ακορντεονιστα Αντώνη Τσότση που έχει και αποστακτήρα (καζάνι) τσίπουρου, τον Τάσο Δίσκο που παίζει κορνέτα, γκάιντα, μπουζούκι κ.α. και είναι και δάσκαλος μουσικής και τους Τραϊανό Βέλκο στην κορνέτα και Δημήτρη Ορνίτσα στα τύμπανα, που είναι επαγγελματίες μουσικοί από μικροί. Όλοι τους έχουν μαθητεύσει σε παραδοσιακούς μουσικούς, και προέρχονται από μουσικές οικογένειες.
Οι Χρυσοδάκτυλοι στην Ελλάδα έχουν ήδη καθιερωθεί, σαν μια μπάντα με προσωπικό ήχο, που επιπλέον προσφέρει ένα γνήσιο τρόπο διασκέδασης.
Ελάτε λοιπόν να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε σε ένα γλέντι με τη διαχρονική ποιότητα που πάντα συνοδεύει τους χορούς του Λυκείου μας.
Προσκλήσεις διατίθενται στο χώρο που γίνονται οι πρόβες και από τα μέλη του Δ Σ. του Λυκείου μας.